AZ Oudenaarde

Over ons

AZ Oudenaarde is een jong en dynamisch algemeen ziekenhuis met een kwalitatief hoogstaand zorgaanbod dat voortdurend uitgebreid en afgestemd wordt op de wijzigende noden van de patiënt. Een positieve ingesteldheid en een professionele houding maken van AZ Oudenaarde een hartelijk en toekomstgericht ziekenhuis.

AZ Oudenaarde onderscheidt zich door het leveren van excellente basiszorg met hoogtechnologische apparatuur, in combinatie met een mensgerichte benadering. De kleinschaligheid van het ziekenhuis biedt ruimte voor een persoonlijke aanpak.

Kwalitatieve zorg

Het bieden van verantwoorde, kwaliteitsvolle en patiëntveilige zorg staat centraal in de visie van het ziekenhuis. De slagzin van AZ Oudenaarde luidt: ‘de kwaliteit van vandaag is onze reputatie van morgen’. Door het uitvoeren van interne metingen en deelname aan externe audits en overheidscontroles wordt de aandacht voor kwaliteit en patiëntveiligheid permanent onder de aandacht gebracht van ziekenhuismedewerkers.

AZ Oudenaarde behaalde in 2016 als een van de eerste ziekenhuizen in Vlaanderen het NIAZ-kwaliteitslabel, in 2020 volgde het kwaliteitslabel van Qualicor Europe. Het label staat garant voor aantoonbare kwaliteit en veilige zorg. AZ Oudenaarde kiest met dit kwaliteitslabel resoluut voor het structureel verankeren van kwaliteitsdenken op de werkvloer, met participatie van de patiënt in het zorgproces.

Kleinschalig ziekenhuis met persoonlijke aanpak

AZ Oudenaarde is een regionaal ziekenhuis, waardoor er ruimte is voor een warme en persoonlijke benadering van de patiënt. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de noden en behoeften van onze zorgvragers. Dat doen we enerzijds door het verstrekken van voldoende duidelijke informatie, maar ook door rekening te houden met de feedback uit patiënttevredenheidsmetingen en bevragingen. Elk kwartaal komt daarnaast ook een panel van cliënten samen om diverse aspecten te bespreken, van kwaliteit van zorg tot de toegankelijkheid van de ziekenhuisomgeving en de leesbaarheid van patiëntinformatie.

 

Werken in AZ Oudenaarde

Als medewerker van AZ Oudenaarde maak jij mee het verschil! Ontdek onze jobsite via Solliciteren bij AZ Oudenaarde | AZ Oudenaarde.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over AZ Oudenaarde kan je terecht op de website. Voor meer nieuws, een blik op onze projecten en een kijk achter de schermen kan je ons ook volgen op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.