Nieuws uit het HOST

06 maart 2024

Vacature staf- en beleidsexpert AMS

Ben je op zoek naar een uitdagende job? Versterk het Hospital Outbreak Support Team als staf- en beleidsexpert Antimicrobial Stewardship. We bieden een voltijds contract aan van bepaalde duur tot eind 2025 maar met de mogelijkheid om te verlengen.

Het is een functie binnen het Hospital Outbreak Support Team (HOST) van het Ziekenhuisnetwerk Gent. Dit project heeft als doel om antimicrobial stewardship (AMS) en infectiepreventie binnen het netwerk te versterken en om de best practices samen te brengen en uit te dragen naar de eerste lijn (vnl. woonzorgcentra).

Heb je interesse? Op onze jobpagina vind je meer informatie en kan je solliciteren.

06 maart 2024

Winnaar van de personaliteitsquiz “Welk antimicrobieel middel ben jij?”

Tijdens de World Antimicrobial Resistance (AMR) Awareness Week of WAAW-week van 18 tot 24 november 2023, werd er binnen de partnerziekenhuizen extra aandacht besteed aan verantwoord antibioticagebruik door middel van een personaliteitsquiz “Welk antimicrobieel middel ben jij?”.

De winnaars van deze quiz zijn (van links naar rechts) Kaat Stevens van AZ Jan Palfijn,  Stefanie Thevelin van AZ Sint-Lucas, Jan De Mey van UZ Gent en Freya De Tollenaere van AZ Oudenaarde. Zij kregen een cadeaubon van stad Gent of Oudenaarde ter waarde van 50€, overhandigd door leden van het eigen team Infectiepreventie en/of ABG en het HOST.

Proficiat !

Heb jij de quiz nog niet gedaan? Wil jij ook weten of jij even extravert bent als meropenem? Of even perfectionistisch als flucloxacilline? Ontdek op een ludieke manier enkele belangrijke eigenschappen van antibiotica.